4 tips voor de inrichting van een grote tuin

sierpoorten

Als we de keuze zouden hebben, zouden we waarschijnlijk allemaal maar wat graag de beschikking hebben over een grote tuin. Ben jij één van de gelukkigen voor wie deze droom is uitgekomen? Dan loop je wellicht tegen het ‘probleem’ aan dat je moeite hebt om deze tuin in te richten. Zoveel ruimte, je moet er immers maar raad mee weten! Daarom geven we je in deze blog vier handige tips om van je grote tuin ook een mooie tuin te maken!

Begin bij de ingang

In veel gevallen vormt de tuin van een grote, landelijke woning als het ware de ingang van je erf. Zo’n ingang mag best zichtbaar zijn en wat uitstraling hebben. Hiervoor kun je zorgen door het plaatsen van een mooie sierpoort. Zo’n toegangspoort zorgt voor een fraai aanzicht en is bovendien functioneel, doordat het ongewenste bezoekers van je erf houdt.

Creëer meerdere zitplekken

Als je zoveel ruimte hebt, wil je er natuurlijk ook optimaal gebruik van maken. Het kan daarom een leuk idee zijn om diverse terrassen te creëren. Op die manier zit je niet altijd op dezelfde plek en geniet je van je hele tuin. Bovendien kun je op die manier een beetje spelen met de stand van de zon. Heb je zin om in de zon te zitten? Dan kies je voor het terras op het zuiden. Liever even in de schaduw? Dan biedt het zithoekje achter het huis wellicht uitkomst!

Gebruik borders met vaste beplanting

Een grote tuin met veel planten kost je veel tijd aan onderhoud. Kies daarom voor een basis van grote soorten planten en maak hiervoor speciale stroken of borders. Hiermee realiseer je als ware een ‘groene basis’, waaromheen je natuurlijk altijd nog bloembakken en potten kunt plaatsen. Hiermee kun je zorgen voor de benodigde kleur in je tuin.

Zorg voor paden

Of je nu kiest voor graspaden afgescheiden door bloemenborders, een grindpad of betegeling: paden zorgen voor organisatie en een strakke uitstraling van je tuin. Een groot grasveld met enkel beplanting aan de zijkant ziet er al gauw slordig uit en is bovendien zonde van alle mogelijkheden. Door verschillende paden aan te leggen met bochten en zo hier en daar een hoge heg, blijft er altijd wat te ontdekken in je eigen tuin!