5 decoratietips voor de tuin

1. Cluster Items

Dit is de eenvoudigste truc die elke decorateur gebruikt bij het verfraaien van een ruimte, niet alleen tuinen: zet items samen in een oneven-genummerde groep. Het groeperen van decoratieve stukken op deze manier is aantrekkelijker voor de ogen en helpt om de aandacht van mensen te trekken. Door items van verschillende grootte samen te voegen, ontstaat een geslaagde look voor uw tuin.

2. Voeg unieke stukken toe

Houd in gedachten dat het doel is om op te vallen, terwijl gaan voor de gebruikelijke tuin ornamenten is volledig fijn en aanvaardbaar, overweeg het toevoegen van een vleugje eigenzinnigheid in uw ontwerp. Voeg bijvoorbeeld een water functie toe die uniek is of een helder decoratief stuk voor een pop van kleur.

tuintegel

3. Gebruik de muur

In het geval van tuinen met muren of een stevige omheining, kunt u deze gebruiken in uw voordeel. Maak er uw persoonlijke canvas van en ga helemaal uit met uw creatieve kant. U kunt een prachtige muurschildering erop te maken of houd het temmen eenvoudig door het gewoon een levendige kleur te schilderen.

4. Spiegel op de muur

Mocht u een beperkte tuin ruimte hebben dan kunt u een truc toepassen om het oog voor de gek te houden dat er meer ruimte is door het installeren van een oude spiegel tussen de planten. Als u een muur heeft, zou dat de perfecte plek zijn om een spiegel vast te maken. Zo niet, dan is het leunen tegen een plant of een post meer dan genoeg. Het zal meer licht in uw tuin reflecteren, de ruimte vergroten en het aantal planten verdubbelen dat u hebt.

5. Een tuinkamer toevoegen

Een tuinkamer toevoegen aan uw tuin is dé manier om uw tuin mooi, decoratief maar ook comfortabeler te maken. Door een tuinkamer toe te voegen kunt u namelijk gasten ontvangen in uw tuin en bijvoorbeeld een barbeque of een feest organiseren waar de gasten plaats kunnen nemen in uw tuinkamer. Deze kunt u voordelig aanschaffen bij van van EE, klik hier voor meer informatie.