Je tuin groen houden in droogte met een Capi regenton

De zomers in Nederland worden elk jaar heter en droger. Aan de ene kant is het fijn dat je nu niet meer naar Zuid-Europa hoeft voor een lekker kleurtje. Aan de andere kant betekent het ook dat de natuur in Nederland het zwaar te verduren heeft. We horen nu al een paar jaar in het nieuws dat in de zomertijd boeren met moeite het land kunnen besproeien, en dat water uit de sloot halen verboden wordt. Zelf merken we misschien niet zoveel van dit jaarlijks terugkerende watertekort, maar dat betekent niet dat we niets aan ons waterconsumptie hoeven aan te passen. We kunnen allemaal korter douchen en minder vlees eten en het spoelwater van afwassen opvangen en voor de tuin gebruiken. Nog een goede manier is om je tuin te besproeien met water uit een regenton. Zo vang je tijdens regenbuien genoeg water op om droge periodes te overbruggen! Vandaag vertel ik jullie meer over waarom de regenton zo’n duurzame keuze is, en waar je een mooie regenton vandaan haalt. Veel leesplezier gewenst!

Een Capi regenton is heel duurzaam

Zoals ik hierboven al heel kort beschreef, vangt een regenton regen op. Dit zegt de naam natuurlijk ook letterlijk. Toch is de regenton een beetje uit de Nederlandse tuin verdwenen. Waar het vroeger heel gewoon was een regenton te hebben, is het nu net zo makkelijk om een slang op de kraan aan te sluiten en daarmee de tuin te sproeien. Maar als iedereen dat tegelijk doet in periodes van droogte, dan kunnen we op den duur met een watertekort gaan kampen. Waarom niet water gebruiken wat gratis en voor niets uit de lucht komt vallen, en wat anders toch niet gebruikt wordt? Dit regenwater vang je op met een regenton. Hier past zoveel water in, dat je gemakkelijk een paar weken je tuin groen kunt houden!

Een goede regenton hoeft niet lelijk te zijn

Het stigma van een regenton is dat het of een houten barrel is of een groen lelijk plastieken ding. Maar dit is verleden tijd. De Capi regenton is een voorbeeld van dat goed en duurzaam niet lelijk hoeft te zijn. Deze stijlvolle regentonnen lijken op een kunstwerk, maar vallen tegelijkertijd ook niet te veel op! Ze lijken op grote vazen en komen in het zwart, antraciet, donkerbruin, en ivoor. Daarnaast hebben ze een heel modern ribpatroon. Je tuin zal alleen maar stijlvoller worden met een Capi regenton!