De mooist rolgordijnen voor in huis

cirluna-logo

Rolgordijnen, ze zijn ideaal om de inkijk in huis te voorkomen en de lichtinval te blokkeren. Ze zijn dan ook in bijna ieder huis te vinden. In dit artikel kijken wij naar de voordelen en verschillende soorten rolgordijnen.

Standaard rolgordijn

De standaard rolgordijn is de soort die iedereen kent. Deze gordijnen bestaan uit een rol doek welke je met behulp van twee montagesteuntjes op of tussen het kozijn bevestigd. Hierbij is het mogelijk om voor extra opties te gaan zoals spandraden voor zijgeleiding, een stijlvolle houten of aluminium onder lat of een gesloten boven bak zodat het op- of afgerolde doek niet zichtbaar is. Tot slot is er de keuze in stoffen. Zo zijn er stoffen die licht doorlatend zijn, maar ook die volledig verduisteren.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn de moderne en modieuze keuze als het gaat om rolgordijnen. Deze rolgordijnen kenmerken zich door de twee lagen die onafhankelijk van elkaar bewegen. Dit zorgt ervoor dat je als het ware kan spelen met de lichtinval. Bijkomend voordeel van duo rolgordijnen is dat ze een ruimtelijk effect creëren. Kleine ruimtes lijken groter, grote ruimtes lijken nog groter. Duo rolgordijnen zijn er in vele soorten en maten. Ook zijn er verschillende extra opties welke kunnen worden toegevoegd. Denk hierbij aan een luxe bovenbalk zodat de opgerolde stoffen niet te zien zijn.

Cassette rolgordijnen

Tot slot zijn er de cassette rolgordijnen, welke zich kenmerken door de luxe afwerking. Deze gordijnen zijn ideaal voor het volledig verduisteren van een ruimte. De cassette rolgordijn wordt vaak gebruikt bij dakramen, hier staan ze dan ook om bekend. Met dit rolgordijn is het wederom mogelijk om de voor u perfecte combinatie van privacy en lichtinval te zoeken.