Dit is wat je altijd al had willen weten over de walnootboom

boom-kopen

Ben je al een tijdje op zoek naar een walnotenboom? Dan is het je waarschijnlijk al opgevallen dat er enorm veel soorten te verkrijgen zijn. Vaak kiezen mensen voor de Perzische Walnoot. Deze zul je hoogstwaarschijnlijk ook wel vaker voorbij hebben zien komen. Daarnaast kiezen mensen over het algemeen sneller voor een walnootboom dan een andere boom of plant. Dit komt doordat deze boom weinig zorg en aandacht nodig heeft. Zelfs in ons kikkerlandje redt een notenboom het makkelijk. Ben jij van plan om een notenboom aan te schaffen? Lees dan snel verder.

Alles over de bloeiperiode van de boom

Het is dus alles behalve lastig om een walnotenboom te verzorgen. Je moet gewoon weten wat een notenboom nodig heeft, wil je de boom goed kunnen laten groeien. Daarvoor is het onder andere heel erg belangrijk dat je weet wat de doorbloeiperiode is van deze boom. Over het algemeen kun je stellen dat deze periode in april en mei valt. Natuurlijk is iedere walnotenboom uniek, dus ze zullen zeker niet allemaal tegelijk bloeien. Je kunt er wel vanuit gaan dat april en mei de maanden zijn dat de bloeiperiode van start gaat.

Zo gaat het planten in zijn werking

Maar hoe gaat het planten in zijn werking? Het is ten eerste goed om te weten dat de walnoot alleen groeit op een specifieke soort grond. De grond moet namelijk vruchtbaar en kalkrijk zijn. Een absolute voorwaarde is dat de grond niet zuur mag zijn. Ook heeft

de notenboom flink wat licht en ruimte nodig. Dat is waarom het niet de bedoeling is om de boom vlakbij andere bomen of planten te zetten. Er dienen flink wat meters tussen te zitten. Eigenlijk is dat heel logisch, aangezien de notenboom een breed en diep wortelgestel maakt. Een andere mooie populaire boom is een plataan.