Geld investeren voor een mooie tuin in Appelscha?

Veel mensen laten de tuin maar voor wat het is, omdat ze niet bereid zijn om veel te investeren in een tuin. Andere mensen willen wel een mooie tuin maken, maar hebben er de financiën niet voor. In dit artikel geven we een aantal tips voor een mooie verzorgde tuin met veel groen, voor weinig geld. Zo kun je kiezen om een aantal mooie bomen en bloemen in de tuin te zetten. Dit kun je zelf uitzoeken of laten doen door een hovenier of bloemist in Appelscha. Je kunt daar online ook bloemen bestellen.

Planning is alles
Als je binnen een jaar de perfecte tuin aangelegd wilt hebben dan moet je ook bereid zijn om snel veel geld neer te leggen. Maar waarom zou je de tuin aanleggen willen overhaasten? Maak een mooie planning over een paar jaar tijd, en dan geef je jezelf de tijd om stapje voor stapje de tuin aan te leggen die je graag wilt hebben.Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je het ene jaar een mooi perkje maakt met verschillende bloemen en planten, maar een jaar later kan dit alweer veel te vol en te druk worden door het groeien van de planten. Zo kan je een aantal planten na een jaar verplaatsen naar een ander hoekje of perkje om dat op te fleuren.  Zo kan je, door een goede planning, je tuin elk jaar er weer anders uit laten zien zonder daar (veel) geld in te investeren. Wist je trouwens dat de natuur in Appelscha erg mooi is?

Natuurlijke rotstuin
Een ander goed idee om geld uit te sparen voor een mooie tuin, is het aanleggen van een rotstuin. Je moet wel bereid zijn om hier tijd in te investeren, maar als het dan klaar is, dan heb je ook wat. Ga bijvoorbeeld fietsen of wandelen langs mooie natuurgebieden en kijk in het rond voor mooie, wilde planten en bloemen. Zo kan je hele interessante planten en kruiden gratis in de tuin krijgen. Zo kan je ook op zoek gaan naar rotsen en stenen. Verzamel een aantal mooie grote en kleine rotsen en stenen, leg deze op een mooie berg en daar heb je de fundering voor een rotstuin.

Om het mooi aan te kleden moet je de gaten tussen de stenen goed opvullen met aarde, zodat de planten die je er op of in wilt plaatsen goed de ruimte krijgen om te wortelen. Om het helemaal af te maken kan je ook plukken mos gebruiken om de ergste stenen een beetje te verstoppen, en een mooi en natuurlijk aangezicht te creëren. Tip: ga je bloembollen kopen? Kijk dan altijd eerst goed naar de ondergrond. Heb je mooie droge of juist natte aarde? Zit je op kleigrond? Dit is bepalend voor het type bloemen of planten dat goed kan groeien. Bepaalde bloembollen kunnen wel en anderen weer niet. Voordat je bloembollen online gaat bestellen raden we dus aan om je goed in te lezen.