Gezondheid

Er zijn diverse onderzoeken geweest waarin steeds wordt aangetoond dat planten op kantoor een gunstig effect hebben op de gezondheid van medewerkers. Planten leveren een bijdrage in het verbeteren van het binnenklimaat door CO2 om te zetten in zuurstof. Ze reduceren, weerkaatsen of breken achtergrond geluid wat zorgt voor een stillere en aangenamere kantoor(tuin). Daarnaast is het gewoon fijn om groen in de vorm van planten om je heen te hebben.

Duurzame uitstraling

Voor bedrijven is het belangrijk om een goed imago te hebben waarbij duurzaamheid een belangrijk aspect is. Deze duurzame uitstraling kan voor een deel met behulp van planten bereikt worden. De duurzame uitstraling zorgt voor een boost van het imago bij medewerkers en (potentiële)klanten.

Een inspirerende omgeving zorgt voor frisse originele creatieve ideeën. Met behulp van planten op kantoor kan eenvoudig worden bijdragen aan deze inspirerende omgeving. Er is tegenwoordig veel meer mogelijk dan de eenvoudige plant in de pot. Een mooie eyecatcher met behulp van een verticale groene wand kan het kantoor enorm transformeren.

Verzorging en advies

Alle voordelen van planten op kantoor zijn prettig maar je wilt weinig zorgen hebben over de planten. Hierom is het verstandig om een partij te kiezen die advies kan geven, de planten kan leveren en kan onderhouden. Niet iedere plant is geschikt voor op kantoor, immers is de situatie en zijn de wensen per kantoor verschillend. Je wilt rekening houden met de hoeveelheid daglicht, de route waarlangs mensen lopen en waar medewerkers hun bureau hebben staan.

Het is zonde als planten die veel daglicht nodig hebben in het donker staan, als planten in de weg staan of simpel weg de verkeerde plant is gekozen. Dat zal ervoor zorgen dat je niet lang van de planten kunt genieten en er onnodig veel tijd aan kwijt bent. Door een partij te selecteren die de planten onderhoud weet je ook zeker dat ze de verzorging krijgen die ze nodig hebben. Op deze manier kun je lang zorgeloos genieten van planten op kantoor.