Graszoden kopen of toch zaadjes planten

kunstgras aanleg

Als je gras in de tuin wil hebben kan je ervoor kiezen om zaadjes te planten. Dit werk zal heel veel tijd in beslag nemen, en dit zal best precies moeten gebeuren. Je hebt er veel geduld voor nodig omdat de zaadjes tijd nodig hebben om te groeien. Je kan voor de simpele weg kiezen en graszoden kopen. Wat is nu precies het verschil tussen die twee? Wat is beter, sneller, effectiever en hoe leg je de twee soorten neer in je tuin? In dit artikel leggen we je het uit! 

Graszoden een simpel alternatief

Graszoden zijn een soort matten die je gelijk over je gazon heen kan leggen. Het bestaat uit gras, een klein beetje aarde en de wortels van het gras. Er is niet veel voorbereiding nodig om de graszoden in je tuin aan te leggen. Je moet het stuk grond waar je de matten overheen wil leggen aanharken en een klein beetje vochtig maken. Zorg ervoor dat je de grond niet te nat maakt want dan werken de graszoden niet. Het is dus een simpele manier van gras aanleggen in je tuin. Iedereen kan het! Je wil graszoden kopen, dan kan je vragen om advies voor het beste soort. Er zijn namelijk een paar verschillen. De verkoper kan je daar goed in adviseren. 

Gras zaaien voor de echte diehards 

Je kan natuurlijk ook gewoon gras zaaien. Het voordeel hiervan is dat het goedkoper is dan graszoden. Wanneer je kiest dat graszoden kopen de beste optie is, kost dit al gauw rond de 7 euro per vierkante meter. Dit ben je bij het zaaien van gras niet kwijt. Er zit wel een nadeel aan het zaaien van gras. Als je het gras gezaaid hebt dan kan je namelijk een paar weken niet op het gazon lopen. Het duurt namelijk even voordat het gras gaat ontkiemen. 

Verschil in onderhoud

Graszoden zijn makkelijker in onderhoud. Je hoeft er niet heel veel aan te doen. Oké, als je graszoden kopen gaat dan is het inderdaad handig om gelijk een grasmaaier te kopen. Maar het is lang niet zoveel werk als gras zaaien. Als je gras gezaaid hebt dan moet je namelijk bijzaaien na een tijd. Het kan namelijk zijn dat je kale plekken krijgt in je gazon omdat het zaad niet heel goed verdeeld was. Dit moet je dan natuurlijk oplossen omdat het anders er niet mooi uit komt te zien. Als je bij gaat zaaien dan mag je het gazon weer voor een aantal weken niet betreden. Een heel gedoe dus. 

Is graszoden kopen een goed alternatief voor zaadjes?

Als je geen gras wil zaaien in de tuin dan kunnen graszoden een goed alternatief zijn. Het is heel snel te plaatsen en makkelijk in het onderhoud. Je hoeft niet veel te doen als voorbereiding en bijna iedereen kan het plaatsen. Als je graszoden kopen wil is het wel iets duurder dan graszaadjes maar er zitten wel veel voordelen aan. Je kan bijna direct op het gazon lopen en hoeft niet weken te wachten tot de zaadjes ontkiemd zijn. Een goed alternatief voor als je snel van je terras wil genieten! 

Heb je interesse in graszoden? Kijk dan zeker eens op de site van Pionier Graszoden.