Het juiste beddengoed voor de ideale kinderkamer: 3 eenvoudige tips!

kinderkamer

Het leukste onderdeel van een kinderkamer? Het beddengoed! Bij het zoeken naar de juiste bedbedekking kan je immers jouw creatieve kant laten schitteren. Zo combineer je bijvoorbeeld eenvoudig uiteenlopende materialen en patronen om een unieke look te bekomen!

Kinderbeddengoed moet natuurlijk meer zijn dan enkel versiering. Zo is een goede nachtrust voor jouw kindje het allerbelangrijkst. Wat voor materiaal zorgt voor de beste nachtrust? Is er een verschil tussen babydekens en slaapgoed voor oudere kinderen? Wat met allergieën?

Maak je geen zorgen. Wij helpen jou met plezier bij het vinden van slaapgoed op maat van jouw schat!

1. Het kinderdekbed: welk materiaal?

Kinderdekbedden zijn te verkrijgen in alle mogelijke maten en materialen. De prijs is hierbij vaak afhankelijk van het gekozen materiaal. Zo zijn (half)synthetische materialen vaak een stuk goedkoper dan natuurlijke.

De belangrijkste factor bij de materiaalkeuze is uiteraard jouw kind. Heeft hij/zij het makkelijk warm in zijn/haar bedje? Is jouw kindje allergiegevoelig? Laat je leiden door de voorkeuren en de vereisten van jouw lieveling en betrek hen bij het maken van deze keuze!

Wij raden jou aan om een natuurlijk materiaal zoals linnen of katoen te kiezen voor het beddengoed. Vooral katoen is een sterke, natuurlijke stof die ademt en er voor zorgt dat jouw kind minder transpireert. Katoen absorbeert ook meer vocht dan synthetische stoffen en is eenvoudig te wassen.

kinderkamer

2. De juiste maat voor het kinderdekbed

Het is belangrijk dat je geen te groot dekbed koopt voor jouw kind. Zo’n dekbed voelt vaak extra warm en zwaar aan waardoor jouw oogappel het risico loopt te verdrinken in het slaapgoed. De geschikte formule voor een erbarmelijke nachtrust!

De ideale maat voor een kinderdekbed dat perfect past bij een wieg of baby bed is 100 bij 135 cm. Dit is gemiddeld bruikbaar tot het tweede levensjaar. Vanaf het tweede jaar en de overstap naar een groter eenpersoonsbed, wordt 140 bij 200 cm aangeraden.

Een katoenen dekbed is vaak de meest eenvoudige keuze wanneer het op de juiste afmetingen aankomt. Zo kunnen synthetische materialen uitzetten onder bepaalde omstandigheden en daardoor hun maat verliezen.

Katoenen dekbedden zijn bovendien ook eenvoudig te wassen waardoor ze hygiënischer en makkelijker stofvrij zijn dan wollen of donzen varianten. De perfecte keuze dus voor een zoon of dochter met allergische reacties.

Overzicht dekbedovertrekken: https://www.cozykidz.nl/nl/beddengoed/dekbedovertrekken/.

3. Wees creatief met de hoeslakens!

De keuze voor een leuke hoeslaken moet uiteraard bepaald worden naargelang de voorkeuren en hobby’s van jouw kind! Houdt jouw zoon van voetbal? Kies dan voor een gepast nachtlaken met voetbalfiguurtjes of het logo van zijn favoriete club!

Qua kleur kan je te raden gaan bij jouw oogappel, of gebruik maken van de eerder gekozen hoofdkleur voor de kinderkamer. Kies bijvoorbeeld een accentkleur die de hoofdkleur zachtjes accentueert en subtiel versterkt. Vermijd drukke kleuren die het geheel een chaotische indruk geven.

Naast het selecteren van het juiste hoeslaken, is de keuze voor een goed matras net zo belangrijk. Kies voor een kindmatras dat beschikt over de juiste certificaten en dat het beste comfort en de juiste ondersteuning kan bieden. Een goed matras is immers de basis van een degelijke nachtrust!