Hoe je een tuinoverkapping kunt realiseren

tuinoverkapping

Teveel in de zon zitten is niet goed voor je. Daarom zorgen mensen steeds vaker voor een soort tuinoverkapping. in de tuin maken ze een plek die overdekt of overkapt is zodat ze uit de zon kunnen zitten en toch buiten kunnen blijven. Want als het binnen echt warm is dan zit je soms toch liever buiten waar er tenminste nog een beetje zon is. Dat kan met een tuinoverkapping, maar welke soort wil je?

tuinoverkapping

Een zeil tegen de zon

De meest voordelige optie om je tuin te overkappen is met een zeil of misschien zelfs een parasol. Deze haal je naar beneden bij slecht weer en hang je op als de zon schijnt. Het is voordelig maar niet echt duurzaam want een parasol of zeil gaat veel sneller kapot dan een echte aangebouwde overkapping. De vraag is dus of je dit moet willen.

tuinoverkapping

Een overkapping aan de gevel

Er zijn speciale tuinoverkappingen die je kunt vastmaken aan de gevel. Dat is heel handig want daarmee kun je dus een soort zithoek maken die grenst aan je huis. Dat is handig als je iets moet pakken. Want een tuinoverkapping beschermt niet alleen tegen de zon maar ook tegen de regen. Als je dan iets moet pakken in je huis terwijl het regent dan is het wel zo praktisch dat je vlakbij bent. 

Een pergola of overkapping in de tuin

Als je een echt grote tuin hebt kun je ook verderop in de tuin een overkapping op zichzelf maken. Zo’n tuinoverkapping kan heel mooi staan en heeft een romantisch effect. Houd er wel rekening mee dat je nu ver van het huis af bent als het regent.