Hoe je houtsnippers gebruikt in de tuin.

Houtsnippers kopen veel tuinders voor hun tuin. Sommige hebben ook een tuin versnipperaar en maken er zelf één. Of je het nu koopt of maakt, het kan een zeer nuttige natuurlijke hulpbron zijn. Maar het is belangrijk om te weten hoe en waar je het in jouw tuin kunt gebruiken.

Soorten houtsnippers

Voordat je op wat voor manier dan ook houtsnippers in de tuin gaat gebruiken, is het belangrijk om een ​​paar dingen te overwegen:

  • Houtsnippers zijn nuttig voor verschillende dingen, afhankelijk van het type boom waar het vandaan komt.
  • Het wordt geleverd in een enorm scala aan verschillende maten, kwaliteiten en texturen
  • Sommige commerciële houtsnippers zijn behandeld en zijn misschien niet zo milieuvriendelijk als je zich kunt voorstellen. Ken uw bron en probeer duurzame opties te kiezen.
  • Het maken van jouw eigen houtsnippers in de tuin kan een duurzame keuze zijn, vooral als je een tuinversnipperaar of -versnipperaar laat werken op duurzame elektriciteit.

Mulchen met houtsnippers

Houtsnippers kunnen ook zeer nuttig zijn als mulch. Maar je moet voorzichtig zijn waar je het gebruikt. Het is geweldig rond fruitbomen, volwassen struiken en houtige vaste planten, maar is niet altijd zo’n goed idee in een groentetuin.

Type is belangrijk

Allereerst, als je denkt aan mulchen met houtsnippers, moet je nadenken over hoe groot de spaanders zijn. Grotere stukken hebben meer tijd nodig om af te breken, dus zijn ze beter als een langdurigere mulch rond bomen. Het zal ook een verschil maken of de houtsnippers gedroogd zijn of gedeeltelijk gedroogd geoogst hout dat is afgebroken, of groenhout samen met wat gebladerte uit de tuin. De houtsoort zal ook een overweging zijn. Houtsnippers van hardhout hebben andere eigenschappen dan zachthout zoals grenen. Als je bijvoorbeeld een conifeer gebruikt, is het belangrijk op te merken dat deze de grond kan verzuren. Dit kan gunstig zijn voor gebieden met alkalische grond, maar kan ongewenst zijn als er ericaceuze grond wordt aangetroffen. Bepaalde houtsoorten, zoals walnoot, bevatten juglone, een biochemische stof die de groei van nabijgelegen planten vertraagt. Gebruik het dus niet in de buurt van planten die door deze allelopathie zijn aangetast.