Hoe pak ik een lekkage in mijn tuin aan?

Bij een lekkage denk je zeer waarschijnlijk alleen aan een lek in jouw woning. Er kan echter ook een lek ontstaan in jouw tuin. In een tuin komen namelijk ook vaak waterleidingen voor. Heb je bijvoorbeeld ergens een buitenkraan? Dan loopt hier een leiding naartoe om voor de aanvoer van water te zorgen. Heb je reeds te maken met een lekkage in jouw tuin? Dan vraag je je ongetwijfeld af hoe je zo’n lek aanpakt. Wij vertellen je het in deze tekst!

Spoor een lek op met lekdetectie

In het geval van een lekkage is er vaak een plas met water zichtbaar. Dit hoeft niet zo te zijn wanneer het lek in een leiding zit die onder de grond loopt. De grond kan in dat geval het water opnemen. Is er sprake van een verminderde waterdruk? Dan kan dit duiden op een lekkage. Het opsporen van de bron is in dat geval niet makkelijk. Mogelijk besluit je maar ergens te beginnen met graven. Dit is echter een tijdrovende klus. Je kunt beter een loodgieter inschakelen. Hij kan de bron van het lek namelijk tot op de millimeter nauwkeurig opsporen met behulp van lekdetectie.

Laat het lek dichten door een lekdetectiespecialist

Laat je het lekkage opsporen door een lekspecialist? Dan is deze snel boven water. Indien je het lek gevonden hebt, moet deze natuurlijk zo snel mogelijk gedicht worden. Ga hier niet zelf mee aan de slag. Waarom niet? Omdat de kans dan bestaat dat het probleem snel weer terugkeert. Laat een lekkage in jouw tuin altijd verhelpen door een lekdetectiespecialist uit Tilburg. Hij weet namelijk precies hoe hij een lek moet dichten. Zo weet je zeker dat het lek niet snel weer terugkeert. Dit bespaart je dus niet alleen heel wat tijd, maar ook nog eens flink wat geld!