Handige tips voor een budgetvriendelijk tuin!

Ben je net verhuisd, heb je er een flink verbouwing op zitten of zijn een andere reden waarom je niet zoveel budget aan je tuin kan besteden maar deze plek wel heel graag wil opknappen? Dan hebben wij in dit blog een paar handige tips die jou zeker weten een hoop geld kunnen besparen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Ga zelf aan de slag

Wil je iets op een budgetvriendelijke manier aanpakken? Dan is zelf aan de slag gaan in de meeste gevallen wel de beste optie. Ook voor de tuin kun je op vele verschillende manieren zelf aan de slag. Zo kun je, je tuin zelf doen in plaats van laten doen of je kan zelf je meubelen maken in plaats van kopen. Hiermee bespaar je ontzettend veel geld uit alleen het kost je misschien wel iets meer tijd. Als je tijd genoeg hebt en is dit waarschijnlijk wel de beste keuze. Zoek eens op internet naar DIY projecten voor de tuin en je vindt een scala aan leuke (en makkelijke) ideeën voor zelfgemaakte tuinmeubelen van pallets, houten tuinschermen van oude planken of plantenbakken van oude autobanden. Je kan het zo gek, leuk of grappig niet bedenken of er is wel een leuke uitwerking van te vinden. Uiteraard geldt dit ook voor het zelf opknappen van je tuin. Heb je dit nog nooit eerder gedaan? Zoek dan eens online naar handige guides en tips van echte tuin-experts.

Kies goedkope bloemen en planten

Bloemen en planten doen iedere tuin heel veel goeds. Helaas kunnen bloemen en planten behoorlijk duur zijn, zeker als je buitenlandse exemplaren in huis haalt. Ga daarom dan ook echt eens op zoek naar de goedkopere exemplaren in een tuincentrum bijvoorbeeld. Kan je hier echt niks vinden? Dan kan je bij een lokale verkoper vaak wel terecht. Lokale verkopers vragen over het algemeen al een stuk lagere prijs omdat ze met veel minder kosten te maken hebben en ook nog eens vaak lokale producten verkopen. Op deze manier steun je niet alleen de lokale ondernemers maar ook je eigen portemonnee.

Tweedehands tuingereedschap

Wat doe jij met gereedschap dat je eigenlijk niet meer gebruikt maar eigenlijk ook nog te goed is om weg te gooien? Juist, je bewaart het. Ontzettend veel mensen hebben tuingereedschap dat ze niet meer gebruiken maar eigenlijk nog wel prima gebruikt kan worden. Vraag daarom eens aan je vrienden, familie, kennissen en collega’s of zij nog iets hebben liggen dat je tegen een vriendenprijsje over mag nemen. Misschien heb je zelf wel een beetje geluk en krijg je het nog cadeau ook.