Je tuin zelf opknappen?

Zomer is de perfecte seizoen om in de tuin te zitten. Heb jij lang niet meer in de tuin gezeten en is je tuin aan een opknapbeurt toe? Doe dit lekker zelf. Je tuin zelf opknappen kost wel wat moeite maar je krijgt er prachtig resultaat van terug. In dit artikel ga ik je handige tips geven over hoe jij je tuin makkelijk zelf kan opknappen. 

Maak een tekening 

Het klinkt allemaal heel professioneel maar dat valt reuze mee. Teken op een papier jouw tuin  na. Zo kan je alvast bedenken hoe jij je tuin gaat inrichten. Je zult merken dat dit het proces nog leuker maakt. Wat ook een handige tip is om een overzicht te maken van de kosten die zullen komen. Zo weet je goed waar het geld naar toe gaat. 

Planten

Het aanbod van planten is momenteel zo groot dat je niet eens weet welke soorten er allemaal zijn. Het is een goed idee om lekker op avontuur te gaan bij verschillende tuincentra’s. De medewerkers van de tuincentra’s kunnen je ook goeie tips geven. Probeer ook eens om een tomaten plant te planten. Zo kan je ook nog eens lekker snoepen! 

Zitplek 

Het lekkerste plekje in je tuin is toch wel het zit gedeelte vind ik zelf. Lekker luieren en genieten van de zon. Ben je de zon zat? Ga dan lekker in de schaduw zitten. Je kan er voor kiezen om een terrasoverkapping te plaatsen of markiezen

Heb jij nog handige tips? Laat het mij weten!