Manieren om een natuurlijke tuin te creëren

Manieren om een natuurlijke tuin te creëren

3 manieren om een natuurlijke tuin te creëren

Wil je je tuin graag omtoveren tot een prachtige natuurlijke tuin? Een tuin waarin volop ruimte is voor inheemse planten en dieren? En waar je nog jarenlang van kunt genieten? Dat begrijpen we maar al te goed. Een natuurlijke tuin geeft je het gevoel alsof je je echt in de natuur bevindt. En dat terwijl je gewoon in je eigen achtertuin zit. Overal waar je kijkt geniet je van prachtige planten en de dieren die daar op afkomen. Daarbij werkt een natuurlijke tuin ook heel rustgevend. Maar hoe maak je van je tuin een natuurlijke tuin? Wij geven je 3 manieren hoe je dit heel makkelijk zelf kunt doen, ook als je geen groene vingers hebt!

Voeg houtpanelen toe

Er is geen materiaal met een warmere natuurlijke uitstraling dan hout. Daarom zijn houtpanelen een goede toevoeging aan je tuin als je een natuurlijke tuin wilt creëren. En buiten het feit dat hout een warme, natuurlijke uitstraling toevoegt aan je tuin, zijn houtpanelen ook nog eens heel duurzaam. Daarbij kun je ze gemakkelijk plaatsen. De losse houtpanelen passen door een uniek interlocksysteem naadloos in elkaar, waardoor er gemakkelijk één geheel van maakt.

Steenstrips voor een stoere tuin

Wil je een natuurlijke tuin met een wat meer stoere look creëren in plaats van een warme natuurlijke tuin? Dan kun je ervoor kiezen om steenstrips aan je tuin toe te voegen in plaats van houtpanelen. Ook voor steenstrips geldt dat ze door een interlocksysteem perfect in elkaar passen, waardoor je een prachtig natuurlijk geheel kunt creëren. Ze brengen je buitengevel of tuinmuur echt tot leven.

Kies voor een natuurlijke tuinafscheiding

De meeste mensen hechten veel waarde aan privacy in hun tuin. Daarom beschikken de meeste tuinen over een erfascheiding. Denk aan een schutting of een hek. Als je een natuurlijke tuin wilt creëren, raden we je aan om voor een natuurlijke tuinafscheiding te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een haag of een wand met klimplanten als tuinafscheiding. Je zult zien dat dit direct een meer natuurlijke uitstraling geeft. Lees ook: De perfecte plantenbakken voor jouw tuin: stijlvol en functioneel.