Mol in je tuin laat zich niet gemakkelijk vangen

We willen er zo snel mogelijk vanaf; mollen die in  je tuin het gras en planten vernielen. Maar dat is geen sinecure. de mol is inventief en heeft bepaalde overlevingsstrategieën die je moet kennen om hem goed te lijf te kunnen gaan.  Wanneer je mollen in de tuin hebt dan heb je ook molshopen en een uitgebreid ondergronds gangenstelsel. Daar heeft hij het goed voor elkaar en hij zal zich dan ook niet gemakkelijk laten zien. Dat maakt het bestrijden extra moeilijk. Verdiep je in zijn leefwijze en je merkt dat je een effectieve strategie om van het dier af te komen kunt vinden.

Wat moet je weten over het gedrag van de mol?

Ondergronds heeft de mol een uitgebreid gangenstelsel. Een mollen verjager kan inspelen op die wetenschap. Er zal altijd een gang eindigen in een sloot of water. Hij moet tenslotte kunnen drinken. Als je met een klem het dier wilt vangen met een klem moet je dus op zoek naar de “snelweg”van dit gangenstelsel. Als je op een goede manier de klem zet heb je grote kans om zo het dier te vangen. Een effectieve maar minder diervriendelijke manier om van je mollen af te komen. 

Met carbid diervriendelijk de mollen verjagen

Wil je op diervriendelijk mollen verjagen dan kun je met geluidssignalen het dier verjagen. Of gebruik het restje carbid brokken dat overblijft na het eindejaarsfeest met carbid schieten. Als je wat carbid in de mollengang strooit dan zal de mol op de vlucht slaan. Vanwege de sterke vervelende geur komt hij voorlopig niet meer terug. Het dier lijdt daar niets mee. Dus diervriendelijk. Het carbid dat in de grond achterblijft wordt na verloop van tijd als een meststof door de bodem opgenomen. Twee keer goed bezig.