Nieuwe tuintrend: Harmonieuze uitstraling

Op zoek naar een nieuwe look voor in je tuin? Ook in 2017 haal je genoeg inspiratie uit de nieuwste trends voor in de tuin. Een daarvan is de zogenoemde harmonieuze tuin. Een tuin waarin je lekker kunt ontspannen en tot rust komt. Benieuwd hoe je deze trend in je eigen tuin toepast? Lees dan snel verder.

Een harmonieuze uitstraling

Met de harmonieuze tuintrend van dit jaar gaan we op zoek naar beslotenheid, rust, intimiteit en rituelen. Hier kun je heerlijk ontspannen na een dag hard werken. Bij deze uitstraling is het belangrijk om de natuur weer volledig terug te laten komen. Natuurlijke materialen als hout, schors, riet, bamboe en heel veel planten en bloemen zorgen voor de nodige harmonie.

Tuin

Waar moet je op letten?

Bij een harmonieuze tuin is het belangrijk dat dat alle materialen en spullen met elkaar, de naam zegt het al, in harmonie zijn. Vind een goede balans in het gebruik van materialen zoals hout en bamboe en combineer dit met bijzondere planten en bloemen. Het is de bedoeling dat je zintuigen voldoende geprikkeld worden, maar dat je de rust wel behoudt.

Een rustgevend zitje van hout

In een rustgevende en harmonieuze tuin hoort natuurlijk ook een heerlijke plek waar je kunt zitten. En wat kun je dan beter gebruiken dan houten planken? Kies je favoriete soort hout en maak een mooie vlonder met een bijpassend tuinstel. Wil je ook bij minder mooi weer genieten van de tuin? Dan is het een goed idee om van houten planken een overkapping te maken.

Zo zie je maar hoe veelzijdig het gebruik van houten planken is. Bovendien past het erg goed bij de harmonieuze tuintrend van dit jaar, maar ook bij veel andere tuinstijlen. Op zoek naar houten planken of meer tuininspiratie? Neem dan eens een kijkje op de website van Tuinhout Discount.