Oosterse poefs: een veelzijdige aanwinst voor je interieur!

De poef is weer helemaal terug! Niet die grote leren poefs uit de jaren ’80, maar veelzijdige meubelstukken die gebruikt kunnen worden als voetenbankje, zetel of bijzettafel. De poef is tegelijkertijd een accessoire die je interieur verrijkt; een ‘statement piece’.

Oorspronkelijk kwam de poef uit Turkije, uit de tijd van het Ottomaanse Rijk, en werd aan het eind van de 18de eeuw naar Europa gebracht. De Engelsen noemen het nog steeds een ‘Ottoman’, maar het waren de Fransen die het de benaming ‘pouffe’ gaven vanwege het geluid als je neervalt op een kussen. De poef was in het Ottomaanse rijk een lage diepe bank zonder armleuningen, wat tegen de gehele lengte van een muur werd gezet. Deze Oosterse poefs waren vooral voor de elite en rijkelijk bewerkt met borduurwerk in intrinsieke Perzische en Turkse patronen.


Shoptip: Riante zonnige oosterse poef genaamd Rakeem

Over de jaren heen heeft de poef vele afmetingen en vormen aangenomen, waaronder die bekende leren zitzak uit de jaren ’80. Maar tegenwoordig is hij een stuk kleiner geworden, en multifunctioneel. Alle interieurstijlen kennen een poef, of het nu op pootjes is, of een echt zitzak, een meditatiekussen, of een hocker met opbergruimte. Erg populair zijn ook de Oosterse poefs. Niet zoals de lage banken uit het Ottomaanse rijk, maar kleine multifunctionele poefs met een Oosterse uitstraling. Door de Oosterse kleuren en patronen brengen deze poefs je huis tot leven.

Oosterse poefs kunnen op veel manieren aan je interieur toegevoegd worden. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Een Oosterse poef met mooie kleuren en patronen kan een modern en strak interieur in een handomdraai opvrolijken.
  • Heb je vaak visite, maar niet genoeg ruimte voor een extra bankstel of tafeltje? Een poef neemt erg weinig ruimte in en kan gemakkelijk bijgeschoven worden en gebruikt worden als zetel of met een dienblad erop als bijzettafeltje.
  • Wil je een slaapkamer uit 1001 nacht? Combineer een Oosterse poef met een mooi Oosters kleed en een filigrain lamp creëer je een romantische sfeer als in een sprookje.
  • Heb je een zitplaats nodig om te mediteren? Een Oosterse poef is perfect hiervoor.

De vele verschillende kleuren, patronen, vormen en formaten van Oosterse poefs maken het zo gemakkelijk om ze in ieder interieur te integreren.

Maar denk niet alleen aan poefen, er zijn nog veel meer soorten oosterse woontextiel die je huiskamer kunnen voorzien van leven: kleden, quilts, karpetten, kelims en hamamdoeken.
Bij Ghalia heb je in ieder geval gratis verzending en retouren. De bedenktijd is 14 dagen. Geweldige service maakt shoppen hier een plezier.