Rolgordijnen: een effectieve zonwering met een persoonlijk kleuraccent

Rolgordijnen maken indruk met hun stijlvolle design en hoogwaardig materiaal. De uitgebreide selectie van stoffen en een divers kleurenpalet verschaffen de mogelijkheid tot fabuleuze ontwerpen. Dankzij de veelzijdige designopties accentueren ze elk woonconcept en zijn ze een geliefde keuze voor zowel woningen als kantoren. De stof van het rolgordijn beïnvloedt de mate van privacy, inkijk en lichtwering en vraagt een zorgvuldige keuze die afhankelijk is van de ruimte en individuele wensen.

Rolgordijnen: functioneel en esthetisch

Ontdek de vele mogelijkheden van rolgordijnen die functionaliteit, esthetiek en comfort bij elkaar brengen tot een optimale oplossing voor elke kamer. Of je nu op zoek bent naar effectieve bescherming tegen zonlicht, het veiligstellen van je privacy, gebruiksgemak of een design met persoonlijke smaak, rolgordijnen voldoen aan allerlei eisen. Dompel jezelf onder in de rijke wereld van design op maat voor ramen en deuren en laat je overtuigen door de veelzijdigheid en kwaliteit van rolgordijnen.  

Raamisolatie

Rolgordijnen op maat zijn ideaal voor het verduisteren van interieurs. Tegelijkertijd voorkomen rolgordijnen dat er in de winter koude lucht in huis komt. In de zomer zorgt de zonwering voor een goede raamisolatie en dient deze ter voorkoming van ophoping van warmte. Het gordijntype is verkrijgbaar op maat voor grote ramen maar ook voor kleine raamoppervlakken zoals dakramen. Speciale stoffen maken ze bovendien geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers.

Slimme bediening

Bedien een rolgordijn eenvoudig vanaf elke plek met je smartphone of tablet. Zo kun je het rolgordijn in de woonkamer omhoog doen of een rolgordijn verduisterend in de slaapkamer naar beneden laten als je op pad bent. Op deze manier kun je op ieder moment van de dag de lichtinval in huis reguleren. Bovendien maakt een smart-bediening het mogelijk om een rolgordijn automatisch te laten sluiten bij een bepaalde temperatuur en als de zon fel schijnt.

Hoe werken rolgordijnen tegen de kou?

Als de verwarmingskosten stijgen, zoeken veel mensen naar manieren om energie te besparen. Rolgordijnen vervullen niet alleen een decoratieve functie, maar hebben ook een grote invloed op de kamertemperatuur. Als ze binnen of buiten worden aangebracht ter isolatie in de winter, functioneren ze als een scherm dat warmteverlies aanzienlijk vermindert. Een belangrijk kenmerk van rolgordijnen is de stofdichtheid. Hoe dichter de stof, hoe beter de isolatie tegen de kou. Er zijn ook speciale stoffen met extra thermische isolatie die bijzonder effectief zijn tegen de kou. Deze stoffen reflecteren warmte en houden de kamertemperatuur op een constant niveau.