Sedumdaken

Als uw commerciële of industriële eigendom een ​​nieuw dak nodig heeft, waarom zou je dan geen sedum-dakbedekking overwegen? Dit is een type groendak dat een zeer waardevolle investering kan zijn.

Een sedumdak is een soort levend dak. Dus zodra een volledig waterdicht en duurzaam dakmembraan op uw dakdek is aangebracht, zoals een enkellaags dakmembraan, wordt er een laag vegetatie over de bovenkant uitgerold. Dit fungeert als een ballast, om te voorkomen dat het dak beweegt en het te verzwaren. Maar het zorgt ook voor een aantrekkelijk en effectief groendak. Dat heeft een scala aan voordelen.

Er zijn veel voordelen van een sedum dak. Waaronder.

Verhoogde energie-efficiëntie

Omdat er veel politieke en sociale aandacht wordt besteed aan het besparen van energie en het verminderen van energieverspilling, is het gemakkelijk in te zien waarom het verbeteren van de energie-efficiëntie zo’n topprioriteit is voor bedrijven en bedrijven. En een sedumdak kan je daarbij helpen. Door een sedumdak te plaatsen, zou uw bedrijf het energieverbruik aanzienlijk kunnen verminderen. Dit komt omdat een sedum dak het warmteverlies door het dak juist kan verminderen. De vegetatielagen zorgen voor extra isolatie van uw woning. En dit betekent dat uw bedrijf in de winter minder geld hoeft uit te geven aan verwarmingskosten, wat tot grote besparingen leidt.

Daarnaast kan een sedum dak er ook voor zorgen dat uw dak in de zomer niet te warm wordt. Deze oververhitting verhoogt meestal de temperatuur in uw woning en vraagt ​​je om de airconditioning te gebruiken. Maar dit is niet het geval voor woningen met een sedumdak.

Verbeterde luchtkwaliteit

Een ander voordeel van een sedumdak is de verbeterde luchtkwaliteit. Door planten en vegetatie aan het dak van uw gebouw toe te voegen, kunt je schadelijke gifstoffen uit vervuiling filteren. De bladeren van de plant vangen schadelijke stofdeeltjes op in de lucht en door de bijna constante verdampingscyclus kan de luchttemperatuur worden gekoeld. Als gevolg hiervan kan uw sedumdak helpen de hoeveelheid smog te verminderen en de kwaliteit van de lucht rond uw eigendom te verbeteren.

Meer succesvolle planningstoepassingen

Het kan een uitdaging zijn om een ​​bouwvergunning te krijgen voor een onroerend goed in een landelijk gebied. Maar als je een sedumdak gebruikt als onderdeel van uw ontwerp, is de kans groter dat uw aanvraag succesvol is. Dit komt omdat als uw plannen voor groendaken voldoen aan het duurzaamheidsbeleid, de lokale overheid uw aanvraag veel beter zal beoordelen.