Stappenplan voor het opknappen van de tuin

tuin met kunstgras

Nu de zomer weer is begonnen zitten we graag met ze allen in de tuin. Omdat de tuin net zo belangrijk is als je huis is het wel van belang om deze eens in de zoveel tijd op te knappen en bij te houden. Vooral als je veel bloemen en planten hebt. Het is niet altijd voordelig om je tuinspullen bij een winkel te halen vanwege de prijs, gelukkig is een tuinwinkel online vaak wat voordeliger en kan je gemakkelijk alles met elkaar vergelijken. Een van de bekendste merken voor tuinmateriaal is Felco.Of je nu opzoek bent naar een snoeischaar of takkenschaar je zal een goede schaar bij ze vinden. Hierbij het stappenplan voor de tuin.

Onkruid en gras

Je kan het beste beginnen met alle onkruid weg te halen. Dit kan je doen met een schoffel, met de hand of eventueel een schepje. Haal alleen de onkruid weg die je vervelend en niet mooi vind. Er bestaat namelijk ook mooi onkruid. Als je eventueel gras hebt kan je na het onkruid het gras maaien. Maai je gras nooit wanneer het nat of vochtig is en maak het in de zomer niet te kort vanwege verbrandingsgevaar van de wortels. Door het gras steeds in een andere richting te maaien wordt het sterker. Door jezelf te beschermen kan je eventueel Grisport laarzen dragen.

Nieuwe bloemen en planten

Sommige bloemen en planten zijn niet meer te redden, ga dus na of jouw bloemen en planten dood zijn en zo ja haal ze uit de grond. Verwissel het aarde en zet er weer nieuwe planten en bloemen tussen. Voor de sfeer kan je ook nog wat losse bloempotten halen waar je leuke bloemen in kan doen. 

Insecten 

Als je veel last hebt van insecten kan het erg vervelend worden om in de tuin te zitten. Sommige insecten eten je bloemen en planten op wat ook nog eens erg zonde kan zijn. Emelten bijvoorbeeld voeden zich met de wortels van het gras waardoor het gras los gaat liggen en uiteindelijk zal afsterven. Je kan emelten bestrijden door aaltjes op het gras los te laten. De aaltjes zullen opzoek gaan naar de emelten en ze op eten. Ons voorkeur gaat altijd uit om insecten met iets natuurlijks op te lossen, dus zo min mogelijk chemische stoffen te gebruiken. 

Meubels

Nadat al het groen weer in orde is, is het eindelijk de buurt aan de tuinmeubels. Was je tuinkussens en maak je meubels schoon. Je kan ze ook eventueel een nieuw likje verf geven zodat het weer als nieuw lijkt. Neem wat leuke sierkussentjes en kaarsen en verf eventueel de schutting of je stenen vloer. Deze kleine aanpassingen kunnen je het gevoel geven dat je op vakantie bent of een hele nieuwe tuin hebt.