Tuinkamers: wat zijn het precies?

Als je zoekt naar informatie over een aanbouwing aan jouw woning, dan kom je ongetwijfeld ook de mogelijkheid van tuinkamers tegen. Als je hier de foto’s van ziet, dan denk je misschien al snel dat hiermee eigenlijk serres bedoeld worden. Dat is echter niet het geval, tuinkamers en serres lijken wat op elkaar, maar zijn absoluut niet hetzelfde. Wat zijn nu de overeenkomsten en de verschillen tussen deze twee soorten aanbouw en waar kun jij het beste voor kiezen? Daar willen wij jou graag iets meer over vertellen. Lees dus vooral verder als jij overweegt om een aanbouw aan jouw woning te laten maken!

Tuinkamers versus serres

Een aanbouw aan je woning laten maken, heeft altijd verschillende voordelen. Of je nu kiest voor tuinkamers of voor serres, je profiteert altijd van:

  • een ruimte waar je veel daglicht hebt
  • extra leefruimte
  • een overdekte plek om te genieten van je tuin

Veel mensen vinden het fijn om van het buitenleven te genieten, maar in Nederland is het weer vaak helaas niet zo dat je lekker buiten kunt zitten. Vaak waait het net te hard, het regent of de temperatuur is eigenlijk net niet aangenaam genoeg. Wil je ondanks het mindere weer toch het gevoel hebben dat je in de tuin zit? Dan zijn zowel tuinkamers als serres een uitstekende keus. Ze bestaan beide voor een groot deel uit glas, waardoor je volop zicht hebt op je tuin. Het is daarnaast een plek waar je altijd veel daglicht hebt en dat kan prettig zijn voor mensen die moeite hebben met de wintermaanden. Doordat er in de winter minder licht is, krijgen velen al snel last van sombere gevoelens. Heb je een ruimte met veel glas, waar dus veel daglicht binnen kan komen, dan heeft dit absoluut een positief effect op jouw humeur. En daarnaast levert een dergelijke aanbouw ook gewoon extra woonruimte op, wat natuurlijk altijd gunstig is! Dit zijn dus punten waar je van profiteert als je voor een serre kiest, maar die net zo goed gelden voor tuinkamers.

Verschillen

Wat zijn nu de verschillen tussen deze twee soorten aanbouw? Een belangrijk verschil is dat tuinkamers minder goed geïsoleerd zijn. In de winter zal het er dus niet net zo warm zijn als in huis. Dat heeft te maken met het feit dat je een serre eigenlijk echt aan je woning vastmaakt, het is een onderdeel van je huis. Een tuinkamer moet je eigenlijk meer zien als een volkomen afgeschermd terras. Natuurlijk kun je er ook in tuinkamers wel voor zorgen dat het er warm genoeg is om te zitten, door er een heater of kacheltje te plaatsen. Zo zijn er dus veel overeenkomsten, maar ook een paar verschillen tussen deze twee soorten aanbouw. Op basis hiervan kun je beslissen wat het beste past bij jouw wensen. Wat je ook kiest, voor een mooie aanbouw ben je bij Ter Huurne bv altijd aan het juiste adres. Groot voordeel van dit bedrijf is dat zij alles altijd helemaal op maat maken en dat zij veel mogelijkheden bieden op het gebied van tuinkamers en andere soorten aanbouw, zodat je zeker weet dat het perfect past bij jouw woning!

Lees meer…