Voor wie is de hottub bedoeld?

In principe is hier een vrij eenduidig en duidelijk antwoord te geven: het is bedoeld voor mensen van tussen de 1 en zolang je kunt leven. Het is immers een product wat door iedereen gebruikt kan worden. Of je nu een groep vrienden bent, de buurvrouw van 96 of een kindje van 5 jaar oud. Dat laatste is uiteraard niet waard, kinderen mogen namelijk opbewaakt en onbegeleid in de buurt van zwembaden en dergelijke. In principe is elke watervoorraad er een waar op gelet moet worden. Een kind kan hier immers makkelijk in vallen of springen en voor je het weet, heb je narigheid. Kleine kinderen kunnen al in 3 cm water verdrinken.

Wat is het?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de hottub in feite niet veel meer dan een normaal warm bad,. zij het niet dat dit product, in tegenstelling tot de badkuip steeds meer naamsbekendheid weet te genereren. Dit heeft er vooral mee te maken dat het fenomeen jacuzzi en hottub in de afgelopen decennia veel de ronde deed in series en films. Hierdoor steeg de bekendheid en met deze bekendheid kwam de de vraag natuurlijk eveneens toe.

Wat nog meer?

Niet veel meer dan een normaal warm bad is eigenlijk een beetje kortzichtig gesteld. Het is inderdaad zo dat een groot vat/bad is wat gevuld is met water wat vervolgens wordt opgewarmd door het systeem van de hottub. Dit zorgt er eveneens voor (bij sommige modellen). dat het water wordt afgevoerd en of opnieuw verwarmd. alvorens dit weer terug in circulatie wordt gebracht. In wezen lijkt de hottub erg veel op de jacuzzi. Hiermee zou je dit dus het beste kunnen vergelijken.Een hot tub wordt echter vaak gekenmerkt door het typische beeld van een groot, rond, soortig rond vat waar een aantal mensen in zitten te relaxen.