Waarom kiezen voor een picknicktafel?

Picknicktafels zijn erg populair, gezellig met familie en vrienden voor korte pauzes en picknicks, vooral op rustplaatsen en in vrijetijdsvoorzieningen, maar zeker ook voor in de eigen tuin. Hun Een traditionele picknicktafel heeft een stabiele , houten constructie waarvan de tafel en de twee zitbanken aan elkaar zijn bevestigd. Een picknicktafel hardhout is verkrijgbaar in verschillende maten vanaf 4 personen.

Aandachtspunten bij de aankoop van een picknicktafel hardhout

We raden sterk een buitentafel uit hardhout aan, met een FSC-certificering. Dit hout komt uit gezonde en beheerde bosgebieden en verzekert een solide en stabiele houten constructie. Hardhout is het hout dat afkomstig is van Europese loofbomen (eik,walnoot beuk…) of exotische houtsoorten (teak, ipe, ceder). Hiervoor worden houten planken van 55 of 45 mm dik gebruikt. Kenmerkend voor hardhout is dat het permanent buiten en vlak kan worden opgesteld. Maw het maakt niet uit of er regen op het oppervlakte blijft staan. Daarnaast kan een picknicktafel hardhout tegen vorst en felle zon.

Koop bij winkels of schrijnwerkers met een goeie reputatie, een goede kwaliteit en prijsverhouding en een restitutie garantie bieden.

Wil je zelf een picknicktafel bouwen

Wie over het nodige hand-en zaaggereedschap beschikt,(zagen, verstekbakken, boormachines, schroefklemmen…) kan hier een leuk doe het zelf project van maken.

Wil je je houten picknicktafel langdurig gebruiken en moet hij er over een paar jaar nog goed uitzien, dan is de keuze voor hardhouten planken logisch.

  • Voordelen van hardhout:

Je hebt een grote keuze aan houtformaten.

Voorbehandelen of schilderen is niet nodig.

Dit hout is onverwoestbaar!

  • Nadelen hardhout

Hardhout is duur en biedt meer werk dan met welke andere houtsoort ook.

Als je een relatief goedkope picknicktafel wilt maken, dan gebruik je wellicht geïmpregneerde planken. (dit is hout dat een voorbehandeling kreeg tegen rotten , schimmel en insecten.) Dit hout is gemakkelijk te bewerken. Sparrenhout is een geweldige optie, net als vurenhout, maar deze moet je vaak herschilderen.