Wat zijn de kosten van een verhuurmakelaar?

Wilt u niet uw huis verkopen, maar staat deze toch voor een verlengde periode leeg? Dan is het altijd een optie om deze te verhuren, zodat uw huis toch nog een bewoner heeft, en ook nog eens huur oplevert. Maar u wilt natuurlijk wel weten wie er in uw huis woont, en dat er een goed huurcontract wordt opgesteld. Daarom is het verstandig uw huis te verhuren via een huurmakelaar. Onze website, watkosteenmakelaar, bied daarom gratis en snel een service aan die verschillende verhuurmakelaars met elkaar vergelijkt, zodat u de juiste makelaar kan vinden.

Wat is de functie van een verhuurmakelaar?

Een van de eerste vragen die in uw hoofd schiet is waarschijnlijk: Hoeveel kost een verhuurmakelaar? De tarieven verschillen per makelaar, maar de meeste rekenen een bedrag tussen de 5 en 10%. Dit houd in, dat het tarief van de verhuurmakelaar 5-10% is van de jaarhuur. De hoogte van het percentage is afhankelijk van zowel woning als locatie, en natuurlijk makelaar.

Het is echter ook mogelijk dat in plaats van een percentage van het bedrag, de makelaar een maand huur in rekening brengt. Is de huur per maand dus €1000,- dan betaald u dus voor het hele jaar 1000 euro. Let op: dit bedrag is vaak exclusief BTW. 

Wat doet een verhuurmakelaar nou eigenlijk allemaal? Enkele voorbeelden zijn:

  • Foto’s maken van de woning
  • Advertenties opstellen en plaatsen
  • Selecteren van geschikte huurders
  • Woning bezichtigen met kandidaat huurders

Het voordeel van het inschakelen van een makelaar is dat deze een database heeft met gegadigden. 

Een huis heeft natuurlijk onderhoud nodig. In sommige zaken is natuurlijk de huurder verantwoordelijk, maar er blijft altijd een deel beheer over. Er zijn daarom ook verhuurmakelaars die het beheer op hun nemen. Maak hier goede afspraken over. De gemiddelde prijs is 6% van de maandhuur, maar is natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden die de verhuurmakelaar moet verrichten. 

Er zijn vele zaken waar u rekening moet houden bij het vinden van een verhuurmakelaar. Daarom is het belangrijk dat u rustig alles op een rijtje zet wat u verwacht van de makelaar, en daarna duidelijke afspraken maakt. Zo weet u zeker dat uw huis in goede handen is!

watkosteenmakelaar: Hét antwoord op uw vraag

Bent u op zoek naar een verkoop- of verhuurmakelaar? Dan bent u bij watkosteenmakelaar aan het juiste adres! Onze website bied een gratis service aan waar u verschillende lokale makelaars kan vergelijken. Het werkt als volgt:

Doe een aanvraag via het formulier op onze website. Vier makelaars zullen u informeren over de kosten zowel als de dienstverlening en de mogelijkheden. Zo weet u precies de kosten van de makelaar.

Daarnaast kan u voorkeuren invullen, zodat u de beste makelaar vind die bij uw situatie past. Omdat de kosten belangrijk zijn, en het belangrijk is om een makelaar te hebben die bij u past, is het verstandig om deze te vergelijken.

Neem dus snel een kijkje op onze website, en plaats snel en gratis een aanvraag! U krijgt binnen de kortste tijd antwoord van 4 verschillende ervaren makelaars, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Ontdek de verschillen in prijs en kwaliteit!