Welke tuin past het beste bij jou? Ontdek de vier tuintypes!

Ieder mens houdt weer van een andere tuin. De een heeft het liefst een zo strak mogelijke tuin, terwijl de ander ontzettend creatief is. Toch kan het zijn dat je zelf niet goed weet welke tuin bij je past, omdat er veel dingen zijn je die je mooi vindt. Om deze reden hebben wij speciaal voor jou verschillende tuintypes beschreven.

Perfectionisten

Deze groep mensen zijn in het dagelijks leven erg perfectionistisch. Ze willen dan ook dat hun tuin er perfect bij ligt. Dit omdat zij hiermee een bepaalde status uit willen stralen. Ze willen dat de tuin precies afgestemd is op hun huis. De perfectionisten kiezen vaak voor een stijlvolle tuin. Zij willen hier dan ook best wat geld voor uitgeven. Dit is ook het type dat het snelst de hulp vraagt van een tuinarchitect. Voor de perfectionisten is de tuin een plek van gezelligheid en rust.

Onafhankelijke tuinbezitters

Deze types zijn vaak alleenstaand en willen niet teveel onderhoud hebben aan hun tuin. Het zijn vaak types die geen kinderen hebben. De tuin is onderhoudsvrij, praktisch maar wel gezellig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een man die alleen in een koopwoning woont. Hij heeft een mooi terras, met een onderhoudsvrije tuin. Zo kan hij in de zomer wel lekker met een biertje in de tuin zitten, maar is hij niet veel tijd kwijt aan de tuin. Dit type wil vaak advies van een medewerker uit een tuincentrum en is dan ook erg impulsief met verschillende aankopen. Zij kopen dan ook het liefst gebruikte tuinmachines, omdat deze niet duur zijn en zij zeker weten dat ze goed zijn.

Buitengenieters

Je hebt mensen die enorm van het buitenleven genieten. In de zomer zijn het liefst de hele dag in de tuin. Ze houden van gezelligheid en vinden het belangrijk om met het hele gezin te genieten in de tuin. De buitengenieters hebben vaak kinderen en dit is terug te zien aan hun tuin. De tuin is onderhoudsvrij, maar wel kindvriendelijk. Zo vind je er verschillende speeltoestellen en leuke kleuren. Dit type geeft het meeste geld uit aan meubilair en/of speeltoestellen. De tuin is een plek van gezelligheid waar zowel de ouders als de kinderen van het mooie weer kunnen genieten.

Tuinliefhebbers

Naast buitengenieters heb je ook mensen die enorm genieten van het tuinieren. Zij zijn het liefst de hele dag in de tuin te vinden. Alleen dan wel terwijl ze zelf aan het tuinieren zijn. Deze type mensen hebben dan ook een tuin die om veel onderhoud vraagt. Dit kost veel tijd, maar de tuin ziet er vaak wel prachtig uit. De tuinliefhebbers hebben vaak een moestuin. Hierin verbouwen zij hun eigen groenten. Dit tuintype bestaat vaak uit oudere mensen die met pensioen zijn. Zij vinden het heerlijk om op hun oude dag nog in de tuin bezig te zijn.