Welke verschillende soorten zonwering zijn er?

Zonwering

Bij steeds meer huizen zie je dat ze zonwering hebben aangeschaft. Een zeer verstandige keuze, want zonwering brengt vele voordelen met zich mee. Zo zorgt zonwering ervoor dat op warme dagen de warmte minder makkelijk in het huis komt. Daarnaast verhoogt zonwering de waarde van jouw huis. Wil je weten welke verschillende soorten zonwering er allemaal zijn? Lees dan deze blog!

P.S. Ben je op zoek naar zonwering Heerenveen, zonwering Leeuwarden of zonwering Wolvega? Ga dan snel langs bij zonwering Friesland!

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is een van de meest populaire soorten zonweringen in Nederland. Een uitvalscherm is een scherm die naar beneden rolt om de zon te weren bij de ramen. Vanwege de eenvoudige constructie en de simpele bediening van de uitvalschermen zijn ze redelijk goedkoop in de aanschaf. 

Knikarmscherm

Een knikarmscherm wordt vaak gebruikt voor op een terras of bij een veranda. Het bijzondere aan de knikarmscherm is dat de armen waarmee het scherm uitgezet wordt, onder het doek zit. Daardoor is het heel makkelijk om onder dit scherm door te kunnen lopen. Als je er met een ladder langs moet, is het echter raadzaam om er om heen te lopen. 

Screens

Een zonnescreen is heel praktisch voor mensen die zonwering willen hebben, maar er nauwelijks ruimte ervoor hebben. Screens openen en sluiten verticaal, waardoor ze vrijwel geen ruimte in beslag nemen. Ook is het makkelijk om langs de ramen te blijven lopen wanneer de zonneschermen uitgeklapt zijn. Er steken namelijk geen onderdelen, zoals een doek, uit.