Zo bepaal je welke heggenschaar je zou moeten kopen

Wanneer je een Gardena heggenschaar gaat kopen zijn er een aantal punten om van te voren alvast over na te denken. Een van de eerste keuzes die je zult moeten maken is het bepalen of je een elektrische of handmatige heggenschaar wilt. Een van de grootste voordelen van een handmatige heggenschaar is dat je geen rekening hoeft te houden met een accu of verlengsnoer. Wanneer je een handmatige heggenschaar gebruikt zul je echter wel zelf kracht moeten zetten. Een van de grootste voordelen van een elektrische heggenschaar is dan ook dat onderhoud aan heggen heel gemakkelijk gaat. Ook is een klus met een elektrische heggenschaar over het algemeen sneller gedaan.  

Er zijn verschillende soorten automatische heggenscharen 

Het goed om te weten dat veenma.nl verschillende soorten automatische heggenscharen heeft. Ten eerste zijn er elektrische heggenscharen die werken met een motor. Deze heggenscharen moeten constant aan het stoom blijven maar een voordeel is dat deze heggenscharen wel erg licht van gewicht zijn. De andere soorten automatische heggenscharen zijn die met een accu en heggenscharen die werken op benzine. Een voordeel van deze heggenscharen is dat je geen rekening hoeft te houden met een snoer. Heggenscharen op een accu produceren vaak minder geluidsoverlast en heggenscharen op benzine zijn juist weer heel krachtig.  

De grootte van de heggenschaar

Heggenscharen zijn te vinden in verschillende groottes. Dit geldt zowel voor handmatige als elektrische heggenscharen. Wat de ideale grootte is voor een heggenschaar heeft te maken met de klus waarvoor je deze wilt gebruiken. Zo kun je voor een hoge heg waar je niet volledig bij kunt beter gaan voor een grotere heggenschaar. Ook kun je in dit geval goed gebruik maken van een heggenschaar met steel. Wanneer je een heg hebt die niet overal even makkelijk bereikbaar is komt een grotere heggenschaar ook goed van pas. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een heg die heel diep is of waarbij je niet aan de andere kant kunt komen.