Zo kies je de juiste borgmoeren voor je klus

Wanneer je bezig bent met een klus wil je natuurlijk verzekerd zijn van de beste materialen. Er zijn verschillende klussen waarbij je bevestigingsmaterialen gebruikt. Een van de materialen die je wellicht nodig hebt zijn borgmoeren. Dit zijn moeren waarbij de zijkanten een zeskant vormen. Aan de bovenkant van deze moeren zit een nylon ring. De borgmoeren worden dan ook wel zelfborgende zeskantmoeren genoemd. De kunststof ring aan de bovenkant van de moer zorgt ervoor dat de bout niet los trilt. Bij het vastdraaien zal de borging zichzelf vastzetten op de bout.

Borgmoeren worden altijd gebruikt met metrische bouten, bijvoorbeeld slot- en zeskantbouten. De borgmoeren worden daarnaast altijd ingezet als bevestigings- en borgingsproduct. Hoewel de borgmoeren erg handig zijn, zitten er ook nadelen aan. Zo kan de kunststof borging beschadigen bij het vast- en losdraaien. De borgmoer kan losraken doordat de borging beschadigd is en er minder sprake is van wrijving.

Borgmoeren in diverse uitvoeringen

Het assortiment van borgmoeren is enorm uitgebreid, want borgmoeren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kun je onder andere kiezen uit RVS A2, RVS A4 en een stalen uitvoering van de borgmoeren. RVS A2 is voor de meeste toepassingen voldoende, RVS A4 heeft een corrosiebestendige legering en wordt dan ook veel gebruikt bij chemisch agressieve omstandigheden. Denk hierbij aan de bouw van een zwembad. Het is aan jou om te bepalen wat je nodig hebt voor de volgende klus. Je bestelt de borgmoeren naar keuze gemakkelijk per doos zodat je zeker weet dat je genoeg hebt.