Zo vind jij tijdens de zomer koelte in de tuin

Het is nu eenmaal een feit dat de meest koele plekken zich toch binnenshuis bevinden. Toch wil je tijdens de zomermaanden ook tijd in de tuin spenderen. Het is hierbij belangrijk dat je de hitte geen baas laat worden over jouw tuin, en een aantal maatregelen neemt. In dit artikel vertellen we je graag wat je allemaal kunt doen om ook in de tuin koelte te vinden. 

Zorg voor voldoende groen

Een van de meest makkelijke én mooiste oplossingen is gebruik maken van groen. Je kunt door middel van aangeplant groen schaduwplekken creëren om het koeler te maken in de tuin. Of wat dacht je van bomen in plaats van buxus hagen. Onder bomen kan het zelfs 10 tot 15 graden koeler zijn. Dit komt met name doordat de boom veel water verdampt, waardoor warme lucht naar boven wordt geduwd en plaats maakt voor koele lucht. Planten vormen daarnaast ook een goede vervanger voor de airco. Hoe meer groen, hoe frisser je tuin én je huis. Beschik je zelf niet over groene vingers? Een hovenier in Beilen kan je gegarandeerd goed advies geven over hoe je een koele tuin kunt creëren. 

Een overkapping of schaduwdoek

Een andere manier om extra schaduwplekken te creëren is door een overkapping te laten plaatsen. Je voegt zo een verblijfsruimte toe aan de tuin waarin je nog tot in de late uurtjes buiten kunt blijven zitten. Tijdens een warme zomerdag beschermt een overkapping jou tegen de zonnestralen, terwijl jij gewoon van de tuin kan blijven genieten. Een goedkopere optie is het aanschaffen van een schaduwdoek. Bekijk van tevoren wat een goede locatie zal zijn en houdt hierbij rekening met de stand van de zon. Als je geen boom of muur ter beschikking hebt als bevestigingspunt, zou je speciale palen moeten kopen. Vergeet niet dat het nog wel eens kan waaien en regenen in Nederland, en dat je de palen stevig bevestigd. 

Maak gebruik van water 

Wellicht denk je nu aan het water geven van de plantjes, maar we willen toch een andere kant opgaan. We kijken namelijk naar hoe jij het koeler kan krijgen met water. Denk bijvoorbeeld eens aan een jacuzzi of een zwembad. Een jacuzzi is niet alleen verkoelend, het wordt ook veel gebruikt om te ontstressen en ontspannen voor je spieren. Met een zwembad kun je groots uitpakken en een ingegraven zwembad laten installeren, of gewoon een opblaasbaar zwembadje kopen. Een andere eenvoudige, maar leuke oplossing voor de hitte is een buitendouche. Je springt er even onder en je bent weer helemaal fris, zonder met chloortabletten en watertesten in de weer te hoeven. Tot slot nog een leuke voor de kids: water speelgoed. Budgetvriendelijk én je beleeft er een hoop plezier aan!