De Taxus Baccata

Taxus Baccata

Een zeer populaire haagplant is de Taxus Baccata. Deze plant wordt vaak als een haag geplant, en is fel groen van kleur. De plant wordt veel gebruikt voor hagen, omdat het een zeer dicht bedekte plant is. Wil je meer weten over deze plant? Lees dan vooral even verder.

Dit moet je weten over de plant

Taxus Baccata

Er zijn veel redenen te bedenken, waarom deze plant zo populair is. Ten eerste is het een zeer onderhoudsarme plant. Het is dan ook mogelijk om de plant maar een paar keer in het jaar te snoeien, en toch een mooie vorm te behouden. Tevens is het zo, dat deze plant het hele jaar door groeit. Hierdoor zal je tuin altijd een mooie uitstraling hebben. En dat is erg aangenaam, omdat dit lang niet bij ieder plan het geval is. Een ander voordeel, is dat de plant populair is bij vogels. Daardoor zal er veel meer leven in je tuin zijn. Vogels komen er namelijk op af, om de besjes te eten. Ze maken er ook hun nestjes, en dat is erg leuk voor de dierenliefhebber.

Taxus Baccata

Maar dat is niet het enige. Deze plant kun je namelijk heel goed snoeien, in iedere vorm. De plant is namelijk zeer geschikt voor vormsnoei, waardoor je er letterlijk alle kanten mee op kunt. Wil je deze plant gaan aanschaffen? Dan is het aan te raden om het in de herfst of vroege lente de planten. Zo weet je zeker dat je het beste resultaat zult behalen.