Droogboeket

Een droogboeket is eigenlijk een boeket van droogbloemen. Bij normale bloemen is het normaal om verschillende bloemen bij elkaar te matchen in een grote bos. Dit geldt eigenlijk ook voor een droogboeket. Het kan heel variërend zijn, met allemaal verschillende droogbloemen. Denk bijvoorbeeld aan grote, kleine, kleurrijke, neutrale en ronde bloemen. De variatie kan worden overgelaten aan de wensen van iemand. Dit zal dus bij iedereen verschillend zijn, omdat iedereen een eigen smaak heeft en iedereen vindt vaak wat anders mooi.

Waar bestaat een mooi droogboeket uit?

Zoals hierboven beschreven staat, heeft iedereen zijn eigen smaak. Ieder mens is verschillend en dit is ook terug te zien in boeketten. Het kan mooi zijn om te kijken naar verschillende vormen van de droogbloemen. Op die manier wordt er met het contrast gespeeld. Dit contrast kan ook worden gecreëerd in de kleuren.

Een boeket kan uit natuurlijke kleuren bestaan, maar droogbloemen kunnen ook een kleurig boeket vormen. Het ligt er net aan welk boeket past bij het interieur. Bij een rustig interieur zou een kleurrijk boeket mooi passen. Dit zorgt voor meer spanning in het de kamer. Bij een kleurrijk interieur zouden natuurlijke droogbloemen mooi zijn. Wel is het zo dat het contrast kan worden opgezocht bij een droogboeket, maar de rust kan ook juist worden opgezocht. Door in een natuurlijke kamer, met een boho stijl, een rustig, natuurlijk droogboeket te zetten.

Variatie droogboeket

Naast droogbloemen of een droogboeket kunnen er veel verschillende dingen van worden gemaakt. Vandaar de naar droog decoratie. Er kan bijvoorbeeld ook een droogbloemkrans worden gemaakt. dit is een ronde krans, met daaromheen allemaal droogbloemen. Dit geeft net een andere touch in het huis. De droogbloemenkrans is er in verschillende maten en kleuren. In elk huis heerst er een andere stijl, de een vindt een boeket mooier en de ander een krans.