Duurzaam én groen inrichten met planten? Het kan met deze tips!

Als je je huis duurzaam en groen wilt inrichten, dan zijn planten een perfecte keuze. Planten zorgen namelijk niet alleen voor een mooie aankleding, maar zijn ook goed voor je gezondheid. Ze filteren de lucht, zorgen voor een aangename temperatuur en zuiveren het water. Bovendien zijn planten ook nog eens heel eenvoudig te verzorgen. Met deze tips kan iedereen een duurzame en groene inrichting realiseren.

1. Kies de juiste planten

Niet alle planten zijn geschikt voor een duurzame en groene inrichting. Je kan er bijvoorbeeld kiezen om voor planten te gaan die weinig water nodig hebben, zodat je niet te veel water hoeft te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn vetplanten, kalmoes en aloë vera. Ook is het belangrijk om te kiezen voor planten die niet giftig zijn. Denk hierbij aan varens, ficus benjamina en klimop. Maar dit betekent dat je vaak bekende planten hebt. Een mooie toevoegen daarbij is de strelitzia plant een prachtige plant voor in huis. Deze plant, ook wel de paradijsvogelplant genoemd, heeft regelmatig water nodig en veel verzorging. Met deze plant haal je een exclusief exemplaar in huis. Ga je liever voor een plant die er tussenin zit? Ga dan voor de Monstera. Deze plant heeft niet heel veel water nodig maar ook niet heel weinig. Vandaar dat het een makkelijke plant is om in je woonkamer te hebben.

2. Zorg voor voldoende licht

Planten hebben licht nodig om te kunnen groeien. Zorg daarom voor voldoende licht in huis. Plaats de planten bijvoorbeeld bij een raam of in een serre. Geef de planten wel regelmatig wat lucht, want te veel lucht kan schadelijk zijn.

3. Geef de planten regelmatig water

Planten hebben water nodig om te kunnen groeien. Zorg er daarom voor dat je de planten regelmatig water geeft. Hoe vaak je de planten water moet geven, is afhankelijk van de soort plant. Sommige planten hebben meer water nodig dan andere.

4. Verzorg de planten regelmatig

Om ervoor te zorgen dat de planten goed blijven groeien, is het belangrijk om de planten regelmatig te verzorgen. Snoei de planten bijvoorbeeld af en toe, zodat ze niet te groot worden. Maak de bladeren schoon en geef de planten wat mest.

5. Gebruik duurzame materialen

Als je je huis duurzaam en groen wilt inrichten, is het belangrijk om duurzame materialen te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor meubels van hout of kunststof in plaats van meubels van leer of stof. Gebruik ook eco-vriendelijke verf en behang.