Een unieke bank in je woonkamer

Vroeger maakte het me niet zoveel uit hoe een bank eruit zag. Zolang je er maar in kon zitten en liggen was alles prima. Toen ik ouder werd veranderde dit drastisch. De bank moest matchen met mijn persoonlijkheid, zowel qua zitcomfort als uiterlijk.
Als ik bij vrienden of familie op bezoek ga valt het mij op dat ik veel banken zie die op elkaar lijken.
Op zich niks mis mee, maar zelf vind ik het juist leuk om een bank te hebben die iets speciaals heeft, een uniek kenmerk waardoor hij extra opvalt. In deze blog zal ik een aantal stijlen en kenmerken toelichten, van houten knopen tot stoere nagels!

Welke stijl past bij je?
Voordat je een bank helemaal naar wens gaat samenstellen is het belangrijk om na te denken over de uitstraling van de bank. Ga je voor de landelijke loungebank waar je heerlijk in wegzakt of juist voor een klassieke hoekbank  met een actieve zit?

De landelijke stijl is op dit moment erg populair, dit komt vooral door de warme en gezellige uitstraling. Daarnaast kun je deze stijl prima combineren met andere woonstijlen, zoals een industrieel of romantisch interieur.

In een industrieel interieur zie je vaak lichte muren waar robuuste materialen, zoals staal, beton en baksteen in worden verwerkt. Deze authentieke materialen geven de ruimte extra karakter en uitstraling. Een stijl die je goed kunt combineren met een stoere eyecatcher zoals de Merano hoekbank.

De romantische stijl is ook nog steeds mateloos populair. Zachte kleuren en ronde, sierlijke vormen staan hier centraal. Uiteraard hoort hier ook een bank bij die naadloos bij een romantisch interieur past. Deze zitmeubels hebben vaak iets wat ze een extra chique tintje geeft.

Er zijn veel verschillende kenmerken die een bank een unieke uitstraling kan geven, ik zal er een aantal toelichten die ik zelf erg mooi vindt.

Hoge of lage pootjes?
Een hoge of juist een lage poot kan je bank een compleet andere uitstraling geven. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar een hoge poot, dit komt vooral door het ruimtelijke effect wat hiermee wordt gecreëerd. Dat komt omdat een stukje van de vloer onder de bank zichtbaar wordt. Daarnaast vallen ze door de hoogte ook extra op!

Armleggers
Wie kent nog de gehaakte kleedjes die vroeger over de armleuningen lagen? De ouderen lezers onder ons waarschijnlijk wel. Gehaakt in de mooiste en meest ingewikkelde patronen.

Een nieuwe versie van de bank met gehaakte kleedjes is een bank met een armlegger. Combineer dit met geschuurd leder en je hebt een hele stoere bank.

Stoere nagels
Heb je er ook wel eens aan gedacht om je bank te verfraaien met nagels in brons of chroomkleur? Een bank krijgt hierdoor een stoer karakter. Laat de kleur afhangen van jouw persoonlijke smaak en van de stof die je kiest. Zo maak je je eigen stoere bank heel persoonlijk.

Capiton
Capitonneren is een techniek waarbij knopen in het rugkussen en soms zelfs in de romp worden geplaatst, iets wat je de laatste jaren veel terugziet. Dit zie je veel terug bij banken die in een landelijk interieur passen. Om het extra landelijk te maken kun je ook kiezen voor een model met houten knopen.

Naast banken met armleggers, nagels of houten knopen heeft UrbanSofa  nog vele andere modellen met unieke kenmerken. Genoeg keuze en mogelijkheden dus om een bank samen te stellen die perfect bij je past! Wie weet staat er binnenkort bij jou ook een bank die zowel qua persoonlijkheid als uitstraling perfect met jou en je interieur matcht.  Laat de complimentjes van vrienden en familie maar komen!