Kunstgras ideaal voor gezinnen met kinderen

Wie in je omgeving maakt al gebruik van kunstgras in de tuin? Steeds vaker overwegen woningbezitters het gebruik van een gazon met kunstgras. Kunstgras is onder meer zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Je wilt je kinderen immers voldoende ruimte bieden om te kunnen spelen in de zomermaanden. Met een gazon van echt gras is dit minder makkelijk, omdat het gras snel zal beschadigen. In het bijzonder wanneer je kinderen hier bijvoorbeeld op voetballen! Niet voor niets zitten er vaak kale plekken in het grasveld van de plaatselijke voetbalclub. Door voor kunstgras te kiezen worden deze beschadigingen aan het gazon voorkomen.

Andere voordelen van kunstgras in de tuin

Niet alleen is kunstgras veel weerbaarder dan normaal gras. Ook lijkt het kunstgras sterk op echt gras! Dit komt onder meer door de dichtheid van een strook kunstgras. Deze dichtheid komt vrijwel overeen met de dichtheid van een echt gazon. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit per aanbieder van kunstgras kan verschillen. Het is zodoende raadzaam om het kunstgras altijd bij een specialist te bestellen. Zo weet je zeker dat het kunstgras zo echt mogelijk lijkt!

Ook het feit dat een kunstgrasveld weinig onderhoud vergt, kan een reden zijn om voor kunstgras te kiezen. Bij een normaal gazon zal je het gras regelmatig moeten maaien. Evenals dat de randen van het gazon moeten worden afgestoken. Zo voorkom je dat het gras overloopt in de plantenborders van je tuin. Iets wat je vanzelfsprekend liever voorkomt!