Metalen recycling

Het idee van recycling kennen we allemaal tegenwoordig wel maar dit is op kleine schaal. Het plastic in de plastic bak, het papier in de papierbak en gas en blik ga maar zo door. Het recycling van metalen zoals koper en lood iets wat steeds meer aan het opkomen is. Dit heeft met meer dingen te maken maar het is natuurlijk ook goed voor het milieu. 

Kost besparend

De markt van het metaal voor een tweede en derde keer gebruiken begon vanuit een kosten besparende motief. Het scheelt natuurlijk veel geld als je dure materialen nog een keer kunt gebruiken. Sommige metalen leveren meer op dan andere op dit moment is kopen erg gewild. 

Diefstal

Je ziet ook dat er een illegale manier van koper recycling is ontstaan door de goede prijs die het oplevert de koper prijs is vrij hoog. Het wordt tegenwoordig gestolen van plekken zoals monumenten, graven, en zo gek je het maar kunt bedenken. Het is zo erg een probleem geworden dat recycling bedrijven nieuwe manieren moeten verzinnen om het koper veilig te houden. 

Wat kan jij doen?

Als jij een verbouwing hebt of herinrichting hebt ga er dan vanuit dat je ook metaalafval gaat hebben en zorg dat je dit aan de kant zet en kan wegbrengen naar de juiste plek. Vaak zul je met opruiming ook allerlei dingen tegen die wellicht van waarde kunnen zijn als je het recycled. Het is goed voor het milieu en het kan jou ook nog wat opleveren, kijk wel uit dat je geen giftige materialen tegenkomt in je opruiming of verbouwing.
Bron:kh-metals.nl