Mooie planten voor in de tuin

Heb jij groene vingers en ben je van plan de voor- of achtertuin binnenkort op te knappen? In dat geval is het natuurlijk leuk om wat inspiratie op te doen. Zo kun je in tijdschriften of op het internet allerlei originele tuinideeën vinden. Kom te weten hoe je een moestuintje kunt onderhouden en ontdek mooie tuinmeubels. Ook is het leuk om de tuin te decoreren met mooie planten. Zo heb je de prachtige gele jasmijn, de exotische Spaanse margriet en de populaire buxus. Doe hieronder inspiratie op. 

Buxus

In de Nederlandse voortuinen kom je regelmatig mooie, groene buxussen tegen. Deze plant is dan ook erg populair in ons land. Het zijn in feite kleine struikjes die je voor- of achtertuin een verzorgd uiterlijk geven. Het grote voordeel aan een buxus is dat je de plant in allerlei vormen en maten kunt snoeien. Mensen maken er vaak hele kunstwerken van. Zo zie je soms vormen van dieren of bloemen terug in een gesnoeide buxus. Hartstikke mooi voor in de tuin. Een buxus heeft alleen wel genoeg water nodig. In de zomermaanden zal je de plant dan ook regelmatig water moeten geven. 

Gele jasmijn

Ben je helemaal weg van de kleur geel? Dan is de gele Jasmijn een echte aanrader voor jou. De gele jasmijn wordt ook wel de ‘Star of Toscane’ genoemd. Het is een klimplant die in haar bloeiperiode gele stervormige bloemen heeft. Deze kun je vooral goed zien in de zomermaanden. In de zomer zie je de plant steeds geler worden en wordt de heerlijke geur steeds sterker. Wil je de gele jasmijn snoeien? Dan is het aan te raden dit te doen na de bloeiperiode van de plant. Koop vandaag nog een gele jasmijn en haal hiermee de zomer in je voor- of achtertuin.  

Hortensia

Houd jij van kleur? Dan is een hortensia zeker wat voor jou. Deze plant vind je vooral in de kleuren blauw, roze en paars. Het fijne aan een hortensia in de tuin is dat de plant weinig onderhoud vereist. Naast een mooie, kleurrijke plant is het dus ook nog eens een onderhoudsarme optie om jouw achter- of voortuin op te fleuren.

Exotische Spaanse margriet

Je denkt natuurlijk dat de plant uit Spanje komt gezien de naam, maar niks is minder waar. De Spaanse margriet komt helemaal uit Zuid-Afrika. De bloemen van deze plant verschillen vaak van kleur. Zo heb je gele, witte, roze, paarse en oranje Spaanse margrieten. Het leuke aan deze tuinplant is dat het een unieke plant is die niet veel voorkomt in de Nederlandse tuinen. Het nadeel is echter dat de Spaanse margriet slechts één jaar bloeit.