Planten wanneer je veel van huis bent

Wanneer je vaak en graag van huis bent, bijvoorbeeld omdat je vaak op zakenreis bent of gewoon ontzettend vaak een weekendje weg gaat, dan is het vaak toch lastig om planten in leven te houden en dan kun je beter op zoek naar een ander alternatief om wat groen in je woning te kunnen plaatsen. Een kunstplant kan dan voor jou de oplossing bieden, omdat je deze natuurlijk niet hoeft te verzorgen en dat betekent dat je er ook niet bang voor hoeft te zijn dat deze de warme zomers of de weekenden weg niet zal overleven. De plant zal er altijd precies hetzelfde bij staan en dat scheelt enorm. 

Het slechte imago

Kunstplanten hebben toch vaak een beetje het imago dat ze goedkoop ogen en dat je duidelijk zou kunnen zien dat dit geen echte planten zijn, maar tegenwoordig kun je steeds meer alternatieven vinden waarvan je toch wel heel erg goed moet kijken of deze toch niet echt is. Daarom is er dus eigenlijk bijna geen reden meer om niet voor een kunstplant te gaan, wanneer je weinig thuis bent. Een kunstplant zorgt niet voor extra zuurstof in de woning, dus zou je voor een plant kunnen gaan die niet veel water nodig heeft, maar toch is de verzorging belangrijk en kun je hier maar beter niet bij stil hoeven staan. 

Echt en nep combineren

Wanneer je een aantal planten in huis hebt die je tot nu toe altijd in leven hebt kunnen houden, dan zou je deze kunnen combineren met een aantal planten die niet echt zijn en dan is de kans al helemaal groot dat mensen het verschil niet zullen zien. Tijdens het uitzoeken van de plant kun je hier dan ook extra op letten, want het is toch al een goed teken wanneer je er zelf al intrapt en denkt dat de plant gewoon echt is. Als jij denkt dat hij echt is, dan zullen anderen dat ook doen.