Tips voor meer tuinplezier

Hoewel het op dit moment te koud is om veel plezier aan je tuin te blijven, is het aan te raden om nu alvast je tuin klaar te maken voor volgend jaar. Op die manier kun je zodra het straks mooi weer begint te worden van je tuin genieten en hoef je niet eerst nog flink aan de slag waardoor je op mooie dagen in je tuin aan het ploeteren bent in plaats van dat je er van geniet. Maar hoe kun je meer plezier uit je tuin halen? Daarvoor geven we in dit artikel een aantal leuke tips.

Laat een terrasoverkapping bouwen

Een terrasoverkapping zie je steeds vaker in de Nederlandse tuinen terugkomen. En dat is ook logisch, want met behulp van een overkapping kun je veel meer dagen van je tuin genieten dan wanneer je een dergelijke constructie niet hebt geplaatst. Een overkapping is als het ware een overdekte uitbouw die in de meeste gevallen aan de woning vast zit. Het is echter geen serre. Een serre vormt in feite een daadwerkelijke uitbreiding van je woning, terwijl een terrasoverkapping meer een beschutte plek in de buitenlucht is. Wel zijn allemaal mogelijkheden waardoor je zijwanden kunt plaatsen en de overkapping op die manier geheel kunt afdichten, maar geïsoleerd zijn de constructies nooit. Wil je meer informatie over terrasoverkappingen? Bezoek dan een de volgende website: http://www.bkmoordrecht.nl/terrasoverkappingen/

Leg een vijver aanwinterharde-planten

Een vijver zorgt niet alleen voor een natuurlijke uitstraling van je tuin, maar levert voor veel mensen ook rust op. Immers, veel mensen hebben in een vijver een klein fonteintje of een beekje waardoor er een rustgevend watergeluid wordt geproduceerd. Bovendien zijn vijvers niet alleen geschikt om vissen in te houden, maar ook om in te zwemmen (mits je de waterkwaliteit goed houdt natuurlijk).

terrasverwarmingPoot winterharde planten

Het is natuurlijk leuk om in de lente en in de zomer volop van je tuin te kunnen genieten, maar het is natuurlijk ook fijn als je tuin er in de winter ook mooi bijstaat. Schaf daarom een aantal winterharde planten aan zodat je toch nog het nodige groen in je tuin hebt staan. Je zult merken dat de uitstraling van je tuin er flink op vooruit gaat!

Schaf een terrasverwarming aanserre

Met een terrasverwarming kun je het aantal dagen waarop je comfortabel buiten kunt zitten aanzienlijk vergroten. De warmte die van een terrasverwarming afkomt is namelijk zeer behaaglijk waardoor je het niet snel koud zult krijgen als je in de buurt van het apparaat staat of zit.

Het vergroten van het tuinplezier is eigenlijk een fluitje van een cent. Hoewel de ene gegeven tip meer geld kost dan de andere, is er altijd wel iets te realiseren waardoor je meer van je tuin zult kunnen genieten!