Waar verbouwingen plaatsvinden daar is afval

Je bent lekker aan het verbouwen en slopen en je komt er opeens achter dat je jouw afval helemaal niet kwijt kan. Je gooit het nu allemaal op de grond en in de tuin maar dit kan je niet zomaar weggooien. Maar je kan het ook niet laten liggen natuurlijk. Hoe ga je hiermee om en wat moet je nu wel doen? Nou, het antwoord op de tweede vraag is dat je een bouw en sloopafval container moet gaan huren om al je puin in te kunnen gooien. Maar hoe kom je hier aan als particulier en welke regels hangen eraan vast? We gaan het graag voor je uitleggen.

Keuken en badkamer

Je bent van plan je keuken en badkamer te slopen en deze compleet te renoveren. Dan is het tijd voor een puinbak waar je jouw troep in kwijt kan. Bekijk vooraf goed hoe groot de klus is want op basis hiervan moet je een geschikt formaat zien te vinden. De meeste particulieren voor een modaal gezinswoning hebben een 3m3 container nodig. Deze containers passen gewoon op een parkeerplaats en worden gebracht en opgehaald. Zo heb je er zelf weinig tot geen omkijken naar en kan je goed van start met de klus. Heb je een grotere container nodig? Bekijk eerst of je het gaat redden met een kleine container want je kan deze ook gewoon laten ledigen.

Laat maar komen die bak

Het is vandaag de dag dat je gaat starten met je klus. Gelukkig wordt de container vroeg afgeleverd en kan je direct beginnen met klussen. Je mag je bak vaak een behoorlijke tijd lenen en tegen een gereduceerd kan je dit tijdsbestek gewoon uitstellen. Dat scheelt weer een hoop huurgeld. Begin je klus goed met een bouw en sloopafval container.