Waar wordt een stoomreiniger voor gebruikt?

Kärcher stoomreiniger

Met een kärcher stoomreiniger maak je grondig schoon, meer dan met een stofzuiger alleen of schoonmaakmiddelen. Een stoomreiniger doodt namelijk bacteriën en schimmels, het bevat een reservoir waar je water in doet wat omgezet wordt in stoom als je de stekker in het stopcontact doet. Door de hoge temperatuur van het stoom wat uit het apparaat komt maak je eenvoudig en gemakkelijk ieder oppervlak schoon. Omdat je de reiniger continu kunt vullen vul je deze tijdens het schoonmaken gewoon bij en ga je weer verder.

Waterinhoud van het reservoir

Het zal je niet verbazen dat hoe groter het reservoir is van de kärcher stoomreiniger hoe langer je kunt stomen met het apparaat. Hoe meer water je in de reiniger kwijt kunt hoe langer het duurt voordat deze opgewarmd is en je ermee kunt werken. Je hebt zelf de mogelijkheid om te bepalen hoe krachtig de straal stoom moet zijn, is het hardnekkig vuil dan moet je iets steviger sproeien op de plek. Een afneembaar reservoir is ook geen overbodige luxe, het hele apparaat onder de kraan houden is niet heel handig.

Kärcher stoomreiniger

Soorten reinigers

Om alle werkzaamheden te kunnen doen met een kärcher stoomreiniger heb je verschillende soorten en formaten.Een hand stoom model is de kleinste soort in het assortiment. Met een steelmodel kun je eenvoudig vloeren en andere grote oppervlakken schoonmaken, het ziet eruit als een stofzuiger en is ook veel voorzien van wieltjes om eenvoudig mee te kunnen werken.De stoomreiniger wordt vaak gebruikt voor vloeren die veel stof bevatten of zwaar vervuilde plekken hebben.

Kärcher stoomreiniger